Just nu ger dna-släktforskningen mig ännu fler gråa hår

Eller om jag ska va helt ärlig vita hår 🙂 . Ibland blir jag så frustrerad när jag ska jobba med mina matcher både på ftdna och My Heritage, jag kan bara inte förstå varför man tar ett dna-test och sedan inte lägger upp det man vet om släkten så vi andra kan identifiera var matchningen ligger.

Sedan har vi dem som lägger upp släktträd med sin icke biologiska släkt vad är nyttan med det, kommer knappast bli nån som kan hitta matchningen då. Nästa irritationsmoment är de som inte svarar på mail eller meddelanden, eller för den delen de som svarar ska kolla o hör av mig senare o aldrig gör det, eller låser sina släktträd så man inte kommer åt dessa och konstant vägrar svara på frågan om man kan få bli insläppt. Flera av dessa har jag höga matcher på och kommer därför inte vidare i mitt arbete med att identifiera matcher och ja jag har väntat tålmodigt på svar både i veckor o månader. Det händer säkert att jag glömmer svara efter att man haft konversation ett par gånger men då meddelar jag mig iaf hoppas jag att jag gjort det att jag återkommer när jag hittat matchningen.

Just nu kämpar jag med att forska framåt på mina anor som ligger 4-5 generationer bak från mig, dvs hitta alla ättlingar till dem det är för den som inte har provat ett hästjobb, vissa familjer är väldigt produktiva vilket ju ger ytterligare 11-12 personer som i sin tur får 11-12 barn osv. Men jag älskar ju släktforskningen så jag kommer fortsätta, ingen tvekan om det, men ibland behöver man skriva av sig sin frustration och det är det jag gör nu.

#dna #dnasläktforskning #ftdna #myheritage #dnamatchningar #släktforskning #krävandehobby #släktträd

1 kommentar på “Just nu ger dna-släktforskningen mig ännu fler gråa hår”

  1. Intressant med DNA i släktforskningen men det verkar inte helt lätt. Jag såg att släktforskare spelade stor roll med DNA-spår i ett uppmärksammat rättsfall (morden i Linköping).Själv nöjer jag mig ”vanliga” källor i min släktforskning. Hoppas du får fler svar vad avser DNA-testen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Louise's blogg

Njut av livet idag, imorgon kan det vara försent

/lɒnˈdʒɪvɪtɛt/

Friskare, starkare och snabbare från 40år och framåt

Peter bakar

Bakverk, recept och många tårtor

Johanna Westberg

Om träning, resor och andra guldkanter i vardagen

*malins bokblogg*

läsning är för själen vad motion är för kroppen

Mathias Zachau

En ganska skäggig tränares hem på internet

godatankar.com

Recept, tankar och vårt liv på landet

Tanten springer

Framåt, uppåt, längre

Träningslara

Allt om träning, hälsa och kost

Hjärta träning

En ärlig blogg om träning och hälsa

Maritas

Trädgård, Mat, Glutenfritt, Drinkar, Bakning, Pärlning, Böcker, Utflykter

Svenska Släktakademien

En förening för släktforskning

Cicis släktforskningssida

Min släkt, dotterns släkt och även om DNA-släktforskning

Hälsa och Träning 45+ 50+

Hälsa, träning och livskvalitet för kvinnan mitt i livet.

%d bloggare gillar detta: