Filmen Spencer

Kom just hem efter att ha sett filmen Spencer om prinsessan Diana, vilket var en mycket märklig film. Filmen som jag förväntade mig skulle handla om hela Dianas liv och ge en ärlig bild av henne som person, både det positiva och negativa, snarare inskränkte sig till en julhelg för att visa hur sjuk och galen hon var.

Kristen Stewart är en fantastisk skådespelerska som gör en bra prestation med det material hon fått, men är detta verkligen sanningen eller är det bara nån som vill ställa Charles i bättre dager än vad han förtjänar.

Jag gick nog därifrån med fler frågor än svar i mitt huvud om jag ska vara ärlig. Är detta hur det engelska kungahuset firar jul och tillbringar sina dagar, då är jag verkligen glad att jag inte behöver delta, stelare och tråkigare julfirande får man nog leta efter.

Tidvis kändes filmen som att man ska se det ut Dianas perspektiv, hur hennes hjärna inbillade sig saker och hennes ständiga kräkningar på toaletten. Men hur kan manusförfattaren och filmskaparen veta hur hon kände det, den enda som skulle kunna svara på det är ju hon själv och jag tvivlar på att hon skulle uppskattat att framställas på detta fruktansvärda sätt.

Jag betvivlar inte att hon hade ätstörningar och mådde fruktansvärt dåligt i sitt äktenskap, vem hade inte gjort det som hon behandlades av sin man. Men vet man hur mycket hon fick hjälp eller om hon faktiskt själv bidrog till sitt mående, genom att inte vilja anpassa sig till de regler man bör hålla sig till som kunglig.

Hoppas nån gör en film där hon verkligen framställs som den hon var, att hon gjorde många bra saker, hennes lekfullhet och vilken fin mamma hon var, samtidigt som man på ett mer normalt och ärligt sätt belyser hennes problematik att anpassa sig till kungahuset som troligen ledde till hennes ätstörningar.

#spencer #prinsessandiana #film #kristenstewart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Louise's blogg

Njut av livet idag, imorgon kan det vara försent

/lɒnˈdʒɪvɪtɛt/

Friskare, starkare och snabbare från 40år och framåt

Peter bakar

Bakverk, recept och många tårtor

Johanna Westberg

Om träning, resor och andra guldkanter i vardagen

*malins bokblogg*

läsning är för själen vad motion är för kroppen

Mathias Zachau

En ganska skäggig tränares hem på internet

godatankar.com

Recept, tankar och vårt liv på landet

Tanten springer

Framåt, uppåt, längre

Träningslara

Allt om träning, hälsa och kost

Hjärta träning

En ärlig blogg om träning och hälsa

Maritas

Trädgård, Mat, Glutenfritt, Drinkar, Bakning, Pärlning, Böcker, Utflykter

Svenska Släktakademien

En förening för släktforskning

Cicis släktforskningssida

Min släkt, dotterns släkt och även om DNA-släktforskning

Hälsa och Träning 45+ 50+

Hälsa, träning och livskvalitet för kvinnan mitt i livet.

%d bloggare gillar detta: