Nu har det blivit mycket bio på sistone

Nu när corona börjar dämpa sig så dyker det upp många bra filmer på biograferna, här kommer lite reflektioner från de jag sett senaste halvåret.

No time to die den sista bond-filmen med Daniel Craig kändes som en lång utdragen historia det hade räckt med 1,5 timme kände jag. Filmen är bra men det känns som att man velat suga ut det sista ur honom vilket klart försämrade filmen.

#notimetodie #danielcraig #bond #förlångoseg

Bröllop, begravning och dop är som vanligt en lysande story och filmatisering av Colin Nutley med bra skådespelare i rollerna. En fortsättning på tv-serien och jag ser faktiskt framemot att denna story fortsätter i någon form. Bjuder på både tårar och skratt som det ska vara i en bra bio-film. Ett lysande exempel på hur bra skådespelare blir ju mer de åldras.

#bröllopbegravningochdop #svenskfilm #colinnutley #helenabergström #mariegöranzon

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton är nästan bättre än orginalet, en bra story som känns rätt i tiden och den andas fortfarande Tage Danielsson. Ibland är det bra med lite nytt friskt blod i en gammal film. Har ni inte sett den gör det ni kommer inte bli besvikna.

#karlbertiljonsson #tagedanielsson #vannarosenberg

Drottning Margareta en bra historisk film med en verklighetstrogen handling och bra skådespelare. Ett bra drama där man verkligen kan leva sig in i filmens drama danskarna är bra på att göra film.

#drottningmargareta #bradanskfilm

Tills solen går upp var lite speciell men ändå helt ok, hade önskat lite mer fart i filmen, den blir lite för drömsk. Persbrandt och Rosenberg känns rätt i sina roller medans Peter Dalle och Helen Sjöholm inte gör sig lika bra i sina roller. Hade önskat Lena Endré i rollen som Persbrandts fru de är en magisk kombo när det gäller att spela mot varandra (se Himlens hjärta och Tre solar)

#tillsolengårupp #peterdalle #vannarosenberg #helensjöholm #mikaelpersbrandt

Utvandrarna är ett strålande exempel på hur det inte blir bra när man gör om orginalfilmen. Det känns som att man försökt modernisera det hela och då når inte verkliga budskapet fram till tittarna, den inte känns inte verklighetstrogen på mer än några få ställen. Här föredrar jag verkligen orginalet, så det är inte en film jag rekommenderar att se.

#utvandrarna #erikpoppe #lisacarlehed #gustafskarsgård

Ur spår

En riktig humorfilm som bjuder på allt. Familjedrama, svartsjuka, humor och hur äcklad blir man inte när man ser en skidåkare i vit dress med hela röven full av skit rent ut sagt. Nej tack till en date med henne hade jag sagt som kille. Men också en bra skildring om hur man kan skärpa till sig och få ett bra resultat. Bra film som bör ses.

#urspår #katiawinter #rakelwärmländer #fredrikhallgren #torkelpettersson

Döden på Nilen

Men åter nej till en omfilmatisering av en bra orginalfilm, den känns bara så fel. Den är töntig, finns ingen bra röd tråd och kan inte säga att jag tycker det är några lysande skådespelarinsatser heller. Hoppa gärna över denna film.

#dödenpånilen #agathachristie #filmnärdenärsomsämst

Belfast

Här kommer historiens vingslag igen och man får verkligen känslan att man ser filmen ur den lilla pojkens ögon. En lysande film om Irland under brinnande inbördeskrig och hur livet kan ändras på ett ögonblick. Klart sevärd film

#belfast #brafilm #kennethbranagh #ciaranhinds #judehill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Louise's blogg

Njut av livet idag, imorgon kan det vara försent

/lɒnˈdʒɪvɪtɛt/

Friskare, starkare och snabbare från 40år och framåt

Peter bakar

Bakverk, recept och många tårtor

Johanna Westberg

Om träning, resor och andra guldkanter i vardagen

*malins bokblogg*

läsning är för själen vad motion är för kroppen

Mathias Zachau

Onlinecoach

godatankar.com

Recept, tankar och vårt liv på landet

Tanten springer

Framåt, uppåt, längre

Träningslara

Allt om träning, hälsa och kost

Hjärta träning

En ärlig blogg om träning och hälsa

Maritas

Trädgård, Mat, Glutenfritt, Drinkar, Bakning, Pärlning, Böcker, Utflykter

Svenska Släktakademien

En förening för släktforskning

Cicis släktforskningssida

Min släkt, dotterns släkt och även om DNA-släktforskning

Hälsa och Träning 45+ 50+

Hälsa, träning och livskvalitet för kvinnan mitt i livet.

%d bloggare gillar detta: